Autism Angst Overbelastning

Den anerkjente autismeeksperten Tony Atwood er glad i å si det slik: “Autisme er angst som leter etter et mål.” Autisme og angst går hånd i hånd. Autisme påvirker en persons evne til å kommunisere med andre eller å forstå verden rundt ham, og det vil sikkert forårsake angst og panikk noen ganger.

Angsten blir enda verre når det er en endring i det autistiske barns rutine. Selv positive og “morsomme” endringer, som en skoletur eller et besøk i dyrehagen, kan øke angst og aggressiv atferd.

For foreldre er det beste tiltaket å forutse kommende endringer og hjelpe barnet med å forberede seg på dem. Mange foreldre synes det er nyttig å bruke historier og bilder for å forberede barn på forestående forstyrrelser. Hvis det for eksempel er en ekskursjon i dyrehagen, kan du bruke bilder til å vise barnet ditt hva han vil se i dyrehagen, hvordan dyrehagen vil se ut og hva slags ting du kan forvente. Gjør dette hver dag i tre eller fire dager før turen. På den måten, når turen faktisk skjer, vil barnet ikke være helt ute av elementet sitt, men vil allerede forstå og sette pris på noe av det som vil skje.

Andre endringer i rutinen er mindre morsomme, men fortsatt nødvendige. Å få en ny lærer kan være traumatisk, det samme kan flytte til et nytt hus. Hvis det er mulig, prøv å spre de store endringene. Hvis du flytter til et nytt hus, kan du prøve å gjøre det i løpet av sommeren, slik at barnet ditt ikke trenger å håndtere den ekstra angsten for å få en ny skole og en ny lærer midt på året.

Du kan også introdusere barnet ditt for begrepet “forandring” på en positiv måte ved å øve med ikke-negative ting. For eksempel, bare for trening, gi ham litt ekstra TV -tid i stedet for lekser en natt, for å vise at endringer i rutinen ofte kan være morsomme og gode. Tren deretter med en nøytral endring (lekser etter middag i stedet for før middag), deretter med en negativ (endring av spilletid til orketid). Denne prosessen kan hjelpe barnet ditt til å bli vant til ideen om endring og lære å tilpasse seg uten å bli engstelig.

For kontinuerlig, pågående angst har mange foreldre begynt å bruke angstdempende medisiner for sine autistiske barn. Vanligvis er medisinene selektive serotoninopptakshemmere (SSRI), og brukes også for tvangslidelser og depresjon. Prozac, Luvox, Zoloft og Anafranil er alle vanlige for angst hos autistiske barn.

Ved atferdsproblemer kan antipsykotika som Haldol, flufenazin og klorpromazin foreskrives. Disse kan redusere aggresjon hos autistiske barn, men noen ganger også forårsake sedasjon og muskelstivhet.

Alle pasientene er forskjellige. Du og legen din bør overvåke barnets fremgang veldig nøye ved å bruke den laveste dosen medisiner som er mulig, for å se om hvilke forbedringer det gjør og om det er noen bivirkninger. Medisinering bør være den siste utveien for autisme, ikke den første. Det finnes en rekke naturlige rettsmidler tilgjengelig hvis du ikke vil gå nedover medisinveien. Men prøv atferds- og diettendringer først, for å se hvilke forbedringer som kan gjøres naturlig.

Leave a Reply