Autisme mot søskenrivalisering

Det er alltid spenning mellom søsken, men når ett barn har en psykisk eller fysisk utviklingsforstyrrelse, kan denne søskenrivaliteten bli enda mer uttalt. Som forelder kan det være stressende nok å håndtere lidelser uten å bekymre deg for å måtte balansere tiden mellom to eller flere barn. En rekke ting kan gjøres for å forbedre forholdet mellom brødre og søstre når ett eller flere barn lider av autisme, men husk at barn i alle aldre vil krangle, så det er også viktig med avstand.

Først og fremst er det viktig å utdanne barna dine om autisme. Fra en ung alder bør barna dine som ikke får diagnosen sykdommen lære at deres bror eller søster har en annen forståelse av verden. Dette er spesielt viktig fordi når du og din ektefelle går bort, vil de andre barna mest sannsynlig ha fullmakt over sine autistiske søsken, selv om de ikke har direkte ansvar for dem i det daglige. Det kan være nyttig å forklare dette for dem når de modnes, men selv som barn kan ansvarsfølelsen for et søsken som trenger hjelp skape mer forståelse. Få barnet ditt med å ta vare på ditt autistiske barn ved å lære morsomme pedagogiske spill å leke sammen eller hjelpe deg med hverdagslige oppgaver som å kle og spise.

Husk imidlertid at det ikke-autistiske barnet ditt trenger mye omsorg og oppmerksomhet også. Planlegg familieutflukter som alle barna dine kan glede seg over, men behandle også de ikke-autistiske barna dine på andre hendelser. De kan føle harme fordi de ikke kan gjøre alle tingene med familien som et typisk barn og hans eller hennes familie kan gjøre, så prøv å motvirke dette med andre hendelser. For eksempel kan familien din ikke reise til stranden fordi ditt autistiske barn ikke kan håndtere stresset fra sand, vann og folkemengder. Planlegg heller en familietur til et mindre overfylt innsjødestinasjon, eller hvis du bor nært nok, kan du planlegge en dagstur til stranden mens ditt autistiske barn besøker bestemor eller utfører en annen aktivitet.

Husk at dine ikke-autistiske barn trenger oppmerksomhet andre steder i døgnet, ikke bare en gang i blant for spesielle arrangementer. Sett av litt tid hver dag for å gi disse barna din den uoppdelte oppmerksomheten. Tenk på denne typen søskenrivalisering som lik rivaliseringen som oppstår når et nytt barn blir født. Selv om den nye babyen trenger din oppmerksomhet mest, kan du ikke ignorere de andre barna dine. Det samme gjelder når du har et autistisk barn.

Til slutt, dra fordel av programmer og organisasjoner som er rettet mot å hjelpe familier gjennom vanskelige situasjoner. Mange grupper er dannet spesielt for søsken til autistiske barn for å hjelpe dem med å takle stresset som dette forårsaker i deres liv. Hvis barnet ditt ikke liker disse gruppene, må du ikke tvinge ham eller henne til å dra, men vanligvis er disse møtene morsomme og inspirerende.

Vurder å bli med i en familierådgivningsgruppe. Dette hjelper ikke bare foreldre med å håndtere stresset ved å oppdra et autistisk barn, men hjelper også barn, både autistiske og ikke-autistiske, med å lære å samhandle fredelig med hverandre. Når det er et nivå av forståelse mellom barn og mellom et barn og hans eller hennes foreldre, kan familien jobbe sammen for å hjelpe sitt autistiske medlem, samt hjelpe hverandre til å lykkes i livet.

Leave a Reply