Farene ved selvhypnose og hvorfor du bør unngå det

Mange mennesker har feil forutinntatt oppfatning om hypnose. Prøv å nevne ordet til noen på gata i en uformell undersøkelse, og de fleste vil definere det som en slags magisk handling. Du kan egentlig ikke klandre dem for å tro det, med tanke på hvordan hypnotisme har blitt fremstilt i massemediene gjennom årene. Men førsteinntrykket er ikke alltid riktig. Hypnose har faktisk blitt brukt på områdene personlig vekst og selvutvikling, og som en alternativ rehabiliteringsteknikk i en rekke medisinske fasiliteter over hele verden, med stor suksess.

Mange mennesker som er desperate etter endring og selvforbedring, har vendt seg til selvhypnosemetoder for å sette i gang sine livsendrende opplevelser. Selv om det kan være sant at de fleste har vært så heldige å oppnå suksess med det, er sannheten i saken at selvhypnose kan være farlig hvis det ikke tas riktige forholdsregler.

Begrepet hypnose er utvilsomt komplekst, men den generelle ideen er denne: I utgangspunktet, når noen blir utsatt for et hypnotisk forslag, blir de satt i en veldig dyp avslapningstilstand som overgår selv den bevisste tilstanden. De dykker ned i en underbevisst sinnstilstand mellom den våkne verden og bevisstløshet, og er derfor svært utsatt for forslag som blir gitt dem i en slik tilstand. I denne dissosiasjonstilstanden er direkte kommunikasjon med underbevisstheten ganske mulig.

Ser du nå hvorfor selvhypnose kan være potensielt farlig? Tenk deg å forlate huset ditt og gi nøkkelen din til en totalt fremmed. Ville du gjort det? Hvorfor vil du la tankene dine være i en så sårbar tilstand at andre kan slippe inn det merkelige forslaget nå og da? Enda verre, hvis du ikke vet hva du gjør, kan du godt la tankene være åpne for forslag selv etter at du tror du har sikret deg når selvhypnose-økten er over.

Tenk deg det; du hypnotiserer deg selv og tenker på å endre måten du tenker eller føler. Du låser opp de utilgjengelige fordypningene i tankene dine og dykker dypt inn i det for å finne ut hva du trenger for å trene i hjernen din, så når du føler at arbeidet er gjort, kommer du tilbake til den våkne verden. Men vent! Hvordan vet du sikkert at du har sikret døren til de dypeste delene av tankene dine? Kan det være mulig for noen å forårsake en hypnotisk tilstand i deg bare ved å snakke et triggerord?

Å ha noen andre som kontrollerer tankene dine er en ting, men det er andre farer forbundet med selvhypnose som du bør være oppmerksom på. Farer som uventede uønskede tanker, plutselige humørsvingninger, vanskelig oppførsel eller følelser som motsier målet du har satt deg selv under den hypnotiske tilstanden, etc.

Kort sagt kan du la deg være sårbar for alle slags ubalanserte følelsesmessige tilstander når du har låst opp de dypeste delene av tankene dine. Ironien i det hele er at du kanskje har ønsket å prøve selvhypnose for å oppnå en transcendental sjelefred.

Ikke ta risikoen, unngå selvhypnose eller noen form for hypnose hvis du søker selvforbedring. Det er flere andre måter du kan bruke i din selvforbedringsinnsats. I disse dager når teknologiske fremskritt beveger seg i så raske tempo, bør du vurdere andre, mye tryggere alternativer, som hjernebølgeinnvikling.

Leave a Reply