Fordeler og ulemper ved selvhypnose

Hver form for helbredelse eller terapi kan sies å ha fordeler og ulemper. Ingen metode er perfekt. Ingen enkelt teori kan egentlig svare på alle spørsmålene.

Selvhypnose på riktig måte er imidlertid en av de dypeste former for helbredelse fordi den bringer utøveren i kontakt med de dypere delene av sitt eget sinn. Når du virkelig er i kontakt med de dypere aspektene av deg selv, når du virkelig føler deg dypt akseptert, er du i stand til utrolig helbredelse og i stand til å oppnå mye mer i livet ditt. Å lære å utvikle selvaksept er en stor fordel med selvhypnose som ikke finnes i mange helbredende og terapeutiske metoder.

Hvordan utvikles selvakseptet?

Avslapning er den første delen av nesten enhver selvhypnose-rutine. Avslapping er den fysiske delen av disse følelsene av dyp aksept. Etter hvert som kroppen blir komfortabel med å slappe av, begynner de dypere aspektene av sinnet å føle seg mer akseptert. Dette er faktisk en annen sterk fordel ved å praktisere selvhypnose: selv om ingenting annet fungerer, vil du lære å slappe av, noe som er veldig helbredende av seg selv.

Hva med ulemper ved selvhypnose?

Den primære ulempen med selvhypnose for de fleste er at konsekvent praksis er nødvendig. Å bygge det virkelige momentet i selvaksept som frigjør energi til helbredelse og oppnåelse av mål tar tid og oppriktig praksis å dyrke.

Avslapning kan læres med en gang, men aksept tar tid!

Dette er faktisk en fordel i forkledning. Det ser ut til å være en ulempe fordi de fleste ønsker å betale litt penger, ta en pille og få alle drømmene sine plutselig til å gå i oppfyllelse. Med selvhypnose kommer du stadig tilbake til treningen og merker at ting gradvis blir lettere og lettere. Vanene dine endres sakte. Du begynner å føle deg bedre om deg selv, dine suksesser og dine mangler (du hørte riktig … du begynner å føle seg bedre om dine egne opplevde mangler, mangler, utfordringer, etc.).

Når du gjør transformasjonen til en gradvis prosess, er det mye mer sannsynlig at du beholder resultatene og fortsetter på reisen til personlig vekst.

Vil du høste noen av fordelene med selvhypnose akkurat nå?

  1. Finn et stille sted og sitt oppreist. Tillat deg selv å slappe av.
  2. Pust dypt og mens du puster ut, si til deg selv “Jeg aksepterer og setter stor pris på meg selv!”
  3. Trekk pusten igjen og mens du puster ut, slapp av litt mer og si “Selv om jeg noen ganger går i stykker, aksepterer og setter jeg veldig pris på meg selv.”
  4. Ta et tredje dypt åndedrag og mens du puster ut, si “Og selv om jeg skulle skru opp noe i fremtiden, velger jeg å fortsette å akseptere og sette mer pris på meg selv.”
  5. Nå er det bare å ta et øyeblikk til å sitte fredelig alene. La de dypere leksjonene synke inn. La den fullstendige selvakseptasjonen flyte gjennom deg.

Leave a Reply