Foreldre til et barn med autisme: 11 tips for å fremme autisme

Når foreldre først hører ordet autisme i forhold til barnet sitt, blir de ofte overveldet og redd. Mange foreldre henvender seg til pålitelige kilder som Autism Speaks og HEAL Foundation for å få hjelp. Begge disse organisasjonene er basert på autismebevissthet. Forskningen og tjenestene som tilbys hjelper foreldre, familier og venner med å få all informasjonen de trenger for å virkelig forstå autisme. Deres råd og informasjon godtas og brukes av mange foreldre, leger og lærere.

Et annet synspunkt på autisme fremmer ikke bare forståelse av autisme, men aksepterer diagnosen som en del av barnet eller personen med autisme. Autism Acceptance, også kjent som Autism Positivity, fokuserer på læren om at autisme ikke bør ses eller behandles som en sykdom. Autisme er rett og slett en del av individets personlighet.

En mor har brukt timer på å lage en liste med tips for foreldre som oppdrar et barn på autismespekteret. Hun har brukt tusenvis av timer på å lære gjennom prøving og feiling, og tilbyr disse 11 tipsene for å skape et sunnere foreldre/barn -forhold:

1. Lytt med intensjon. Prøv å forstå hva barnet ditt sier. Ikke tenk på svaret ditt.

2. Snakk med voksne som lever med autisme.

3. Kommuniser med barnets lærere og gi informasjon du har funnet nyttig i foreldreøyeblikkene. En nyttig ressurs inkluderer Autismes diskusjonsside av Bill Nasson. Hans medfølende tone og tydelige skriving gir gode tips, ideer og ressurser for foreldre og omsorgspersoner.

4. Finn måter å implementere et belønningssystem på. De Token Management Theory er et nyttig verktøy som kan bidra til å holde både foreldre og barn rolige.

5. Se etter eksempler på vellykkede mennesker med autisme. Dette kan ta litt forskning, men du kan finne virkelige mennesker som lykkes med å navigere i karrierer med varierende grad av spekteret. Ikke glem å sjekke ut biblioteket for bøker og andre ressurser.

6. La barnet ditt lære mer om vellykkede individer som Joey Hudy, et barn fra Dr. Mad Science som liker vitenskapelige eksperimenter. Hjelp barnet ditt med å forstå at det er andre mennesker som er som dem.

7. Finn noe barnet ditt liker, og bruk det for å få kontakt med dem. Lær mer om deres interesse og bruk den som en måte å åpne kommunikasjon på. Sjekk ut Ron Suskind, som hjalp sønnen med å bruke kjærligheten til Disney for å knytte forbindelser til resten av verden.

8. Ikke vær redd for å teste barnets komfortnivå. Oppmuntre dem til å prøve nye ting. Utsett dem for ting som gjør dem ubehagelige.

9. Vurder å la barnet ditt delta i kognitiv terapi. Ett alternativ stammer fra arbeidet med Dr. Abraham A. Low. Boken hans hadde tittelen, Psykisk helse gjennom viljeopplæring, lærer et system som fungerer for mange familier.

10. Forstå spilletid. Når du forstår den kompliserte karakteren av nedetid som interaksjon, sosialt uttrykk og andre milepæler, kan du hjelpe barnet ditt i sitt eget tempo. Mange barn med autisme lærer ikke ved å se på andre mennesker. Når du forstår alle måtene barn lærer gjennom lek, kan du hjelpe barnet ditt med å koble til via en annen kanal.

11. Lær barna dine selvtillit gjennom narrativ psykologi. God lesning er “Dette er ditt liv og hvordan vi forteller det. ” Forutsetningen for narrativ psykologi endrer hvordan du ser på ting. For eksempel, i stedet for å si “Barn med autisme liker ikke gymtimer”, fokuserer du på aktiviteter de liker. Dette kan oppmuntre barnet ditt til å delta i og nyte fysiske aktiviteter. Kjemp mot etiketter assosiert med autisme.

“Det er ikke kritikeren som teller; ikke mannen som påpeker hvordan den sterke mannen snubler, eller hvor gjerningsmannen kunne gjort dem bedre. Æren tilhører mannen som faktisk er på arenaen, hvis ansikt er ødelagt ved støv og svette og blod; som strever tappert; som tar feil, som kommer til kort igjen og igjen, fordi det ikke er noen innsats uten feil og mangler; men som faktisk streber etter å gjøre gjerningene; som kjenner stor entusiasme, de store andaktene; som tilbringer seg selv i en verdig sak; som i beste fall til slutt kjenner til seier for høye prestasjoner, og som i verste fall hvis han mislykkes, i det minste mislykkes mens han tør veldig, slik at hans plass aldri skal være hos de kalde og sjenerte sjeler som verken kjenner seier eller nederlag. -Theodore Roosevelt (MANNEN I ARENA)

Leave a Reply