Helselovgivning og sannheten om autisme

Helt siden USAs president Barack Obama undertegnet Affordable Care Act (ACA) i 2010, har talsmenn for autisme jublet, det de mener er en stor prestasjon for å sikre autismes rettigheter. De forventet at den nye loven skulle gi forsikringsselskaper mandat til å dekke dyre og potensielt livstids behandlinger for de som har uhelbredelige autistiske tilstander. Men loven har overlatt til statene å definere, med forbehold for noen parametere, de “viktige fordelene” som forsikringsselskapene skal tilby.

Kravet til dekning for autismebehandling, som ergoterapi og logopedi, og atferdsrådgivning, varierer vanligvis mellom stater. Det amerikanske helse- og menneskelige tjenesteavdelingen har sagt at det vil vurdere å få på plass en nasjonal standard innen 2016. Statene vil inntil da bestemme hva behandlingsforsikringsselskapene må dekke.

Kostnadene

Anvendt atferdsanalyse (ABA) er den vanligste autismebehandlingen. Men det krever intensive, tilpassede behandlinger som ofte koster over $ 60 000 årlig. Avhengig av alvorlighetsgraden bruker utdannede terapeuter som bruker ABA, ofte så mye som 40 timer i uken for et barn. Nye studier av forskere ved University of Pennsylvania har anslått at en levetid på behandling av autisme innebærer en gjennomsnittlig kostnad på 2,3 millioner dollar.

Stridspunktet

American Academy of Pediatrics, American Medical Association og US Surgeon Generals kontor godkjenner ABA. Men forsikringsselskaper hevder at ABA stort sett er utdannende og ikke medisinsk. Forbrukerforkjempere argumenterer for at det å dekke ABA er så dyrt at det får forsikringspremien til å stige og gjør den grunnleggende helseinkluderingen uoverkommelig for millioner.

Hva statene har gjort

Totalt 34 delstater-Indiana, som var de første i 2001-og District of Columbia, har bestått autismeforsikringsmandater som krever at selskapene dekker ABA og andre metoder for autismebehandling i noen av sine retningslinjer. Alle stater som har et autismemandat, krever at forsikringsselskaper dekker ABA for de statsansatte. Statslovgivningen er vidt forskjellig utover det. Noen gjelder bare for en individuell helsepolitikk, mens andre dekker store selskaper og små grupper.

Den føderale regjeringen har siden i fjor begynt å dekke ABA for sine åtte millioner ansatte, forsørgere og pensjonister. Medlemmer av et militært personals familie har også blitt omfattet av ABA -forsikringsdekning.

Men referanseplaner i mange av statene som har autismmandater, inkluderer ikke autismemandater. Lovgiver i Ohio, for eksempel, vurderer å flytte et lov om autisme. I Alaska har statens forsikringssjef skrevet til lovgivere og bekreftet at det nylig formulerte autismemandatet vil gjelde for politikk som selges på den føderalt drevne børsen.

Habilitering og autisme

Den amerikanske føderale regjeringen har listet opp 10 kategorier av autisme -helsetjenester som statene må dekke under sine viktige fordeler. To av dem handler om autisme: habilitering og psykiske helsetjenester. Disse er definert som terapier for barn med utviklingshemming. Helse- og menneskeavdelingen har bedt statene om å avsløre at tjenestene dekkes av habilitering. Regjeringen vurderer også bare en fersk helsevernlovgivning eller autistene, i tillegg til den nasjonale standarden i 2016.

Leave a Reply