Hvordan autisme påvirker barn og voksne

Som du vet er autisme en psykisk lidelse og veldig vanlig hos barn. Slike barn kan ikke samhandle godt og har ofte rar oppførsel. Imidlertid vil du også se denne lidelsen hos voksne som vi vil diskutere nedenfor. Barn med denne lidelsen holder seg bak sine medbarn når det gjelder utvikling. De kan også miste den tidligere utviklingen angående språk eller sosiale ferdigheter. Et slikt barn liker ikke å blande seg med andre barn og spiller ofte fantasispill.

Barn med autisme har søvnforstyrrelser og spiser ofte merkelige ting annet enn mat. De foretrekker å gjenta oppgaver og forbli i komfortsonen. Foreldre til slike barn bør overvåke skolens fremgang ved å ha hyppige møter med lærerne. Enkelte organisasjoner og støttegrupper designer spesielle verktøy for å hjelpe familier med å håndtere et autistisk barn.

Kan trening redusere autismesymptomer?

Studier viser at trening kan bidra til å redusere frustrasjon hos barn med autisme og forbedre deres generelle helse. Du kan velge hvilken som helst trening barnet ditt liker, for eksempel å leke ute eller gå og løpe. Selv svømming kan hjelpe mye; spesielt forbedrer det et barns sanser. Svømming er en sensorisk lekeaktivitet for autistiske pasienter som kan signalisere sansene sine på riktig måte, noe som er et vanlig problem innen autisme. Barn med autismeforstyrrelser synes det er vanskelig å spille kontaktstøttene, men styrkeøvelser kan være nyttige. Noen vanlige øvelser for autisme inkluderer også stjernesprang og armsirkler.

Kvinnelig autisme

Lidelsen er vanlig blant gutter, men den forekommer også hos jenter. I følge CDC lider rundt en jente av 152 av autisme. Det kan imidlertid se annerledes ut hos jenter, men du kan også ha personlig forskning. Nå er det enkelt å diagnostisere denne lidelsen på grunn av teknologi og nye fremskritt innen det medisinske feltet. Du vil se flere rapporter om autistiske pasienter sammenlignet med tidligere.

Voksen autisme

Voksne med ASD (autismespektrumforstyrrelse) lærer å leve med det gjennom livet. Du vil bare se noen få mennesker med denne sykdommen leve uavhengig, ettersom de trenger konsekvent støtte. Ulike behandlinger, inkludert tidlig behandling, kan redusere symptomene, og voksne kan leve et normalt liv. Noen ganger får voksne diagnosen i en sen alder på grunn av mindre bevissthet om autisme blant helsepersonell. Du bør snakke med legen din for diagnose hvis du ser symptomer på autisme hos voksne.

Å ha en bevissthet

Bortsett fra flere studier og medisinsk praksis om autisme, er det fortsatt behov for å øke bevisstheten. Folk bør vite at ASD varierer fra person til person, avhengig av faktorer som beskrevet ovenfor.

Ulike behandlingsmetoder fungerer ulikt på pasienter med autisme. Selv omsorgspersoner og foreldre har forskjellige meninger om et autistisk barn. Men forståelse og diagnose av denne sykdommen er ikke nok, da det fortsatt er forvirring om bevisstheten. Så mer forskning og bevissthetskampanjer er avgjørende.

Leave a Reply