Hvordan fordeler komplementær og alternativ medisin autismespektrumforstyrrelse?

Autisme er en lidelse som reagerer best på behandling som er helhetlig og tar for seg alle aspekter av tilstanden. Nyere forskning har vist en fordel for det som anses som komplementær og alternativ medisin (CAM) eller integrativ medisin som fokuserer på å koble naturlige behandlingsmetoder med atferdsterapier og behandlinger. Denne tilnærmingen muliggjør en mer balansert behandlingsplan, ettersom den tillater familier, som din, å behandle barnet med autisme som nettopp det – et barn som er rammet av autisme.

Autisme diagnostiseres basert på kriterier fra en diagnostisk håndbok for psykiske lidelser, men det er stadig tydeligere at mange av disse symptomene er medisinske – ikke psykologiske.

Vanlige medisinske problemer hos barn på autismespekteret kan omfatte:
• Fordøyelsesproblemer: refluks, diaré, forstoppelse, irritabel tarm, kroniske smerter, oppblåst mage
• Beslag
• Allergi, astma og eksem
• Matreaksjoner
• Søvnproblemer
• Infeksjoner
• Dårlig ernæring
• Dårlig vekst

Barn med autistisk spektrumforstyrrelse har helseproblemer som er svært komplekse. Dette er grunnen til at tilnærmingen for å hjelpe disse barna krever en lang rekke diagnostiske tester for vitenskapelig å vurdere årsaken til helseproblemene.

Ingen individer opplever autisme på samme måte, og individer reagerer ikke på de samme behandlingene. Dette er grunnen til at det er av største betydning at hvert barn med autismespekterforstyrrelse evalueres individuelt.

Dette er grunnen til at tilnærmingen for å hjelpe disse barna krever en lang rekke diagnostiske tester for vitenskapelig å vurdere årsaken til helseproblemene. Tester som involverer gastrointestinal funksjon, allergener: både mat og miljø, ernæringsbehov og toksinnivåer er avgjørende for å identifisere årsakene til symptomene og sette i gang en plan for å forbedre helsen. En plan kan inneholde noen eller alle av følgende: kostholdsendringer, bruk av urter, homøopatiske og kosttilskudd, samt naturlige og gratis medisiner etter behov for å støtte helbredelse og forbedre deres helse og funksjon.

Mye av denne informasjonen er ikke godt anerkjent av de fleste i det medisinske samfunnet, og det som er tilgjengelig finnes i bøker eller online. Dette kan føre til at foreldre føler seg frustrert over å vite hva de skal gjøre først, hvordan de skal prioritere behandlinger, kosttilskudd og hvilke kosttilskudd som skal brukes, er subjektivt uten riktig testing.

Kosthold er en viktig komponent for barn på autismespekteret.

“Autism Diet” har eksistert i mange år og har hjulpet mange barn med autismespekterforstyrrelser (ASD) med å forbedre helse og funksjon. Forskning viser at 91% av autistiske barn forbedret seg når de fulgte autismekosten. Ifølge Autism Research Institute viser ernæringsbehandlinger stor suksess i autismebehandling. De foreslår en autismekosthold for å unngå gjær, glutener, kasein og allergener.

Siden 91% av barna med autismespekterforstyrrelse forbedrer autismekosten, er dette noe foreldre kan implementere uten råd fra lege eller helsepersonell.

For å hjelpe til med å implementere denne dietten er her en liste over de 10 beste matvarene å spise eller unngå ifølge Dr Ax:

Spise:

1. Tilsetningsfrie, ubehandlede matvarer

2. Beinbuljong

3. Fjærkre

4. Mat med mye probiotika

5. Fisk

Og de 5 beste matvarene til Unngå er:

1. Gluten

2. Kuer meieri

3. Sukker

4. Matfarging og fargestoffer

5. Soya

Leave a Reply