Hypnose finnes ikke

Hypnose er ikke ekte

Hvordan kan jeg si noe slikt? Hvordan kan jeg påstå at det ikke finnes noe slikt som hypnose? Hvordan kan jeg komme med en så dristig uttalelse når det er rikelig med bevis som tyder på at hypnose virker? Tross alt er ikke hypnose nå akseptert av vanlig medisin som et levedyktig alternativ til smertestillende midler og operativ anestesi?

Vel, det er virkelig ikke noe som heter hypnose! Ingen kan hypnotisere deg til å gjøre noe du ikke har gitt ditt samtykke til. Ingen kan tvinge deg til å klukke som en kylling, gjennom hypnose, med mindre du har gitt ditt indre samtykke til å gjøre det.

Det er egentlig ikke noe slikt som hypnose fordi all hypnose er selvhypnose!

Selv når en kvalifisert hypnoterapeut guider deg inn i en tilstand av transe, eller du bruker et nøye utvalgt hypnotisk opptak, går du virkelig inn i en selvhypnosetilstand. Dette er fordi du i utgangspunktet har gitt ditt samtykke til å bli hypnotisert!

Den hypnotiske tilstanden er alltid selvfremkalt. En hypnoterapeut eller hypnotisk opptak kan bare lede deg inn i transe, de kan ikke få det til. Du valgte å gå inn i tilstanden selvhypnose og gjøre det mot deg selv!

Sannheten er at du lar deg selv bli hypnotisert hver dag. Tro meg ikke? Vel for å fullt ut forstå og akseptere at du går inn i tilstander av selvhypnose gjennom hver dag, må du først forstå tilstanden jeg referer til. Selvhypnose oppstår når du er avslappet, men fokusert. Din oppmerksomhet er begrenset til et enkelt emne mens du føler deg avslappet og i fred.

Du opplever transetilstanden forbundet med selvhypnose når du er fullstendig fokusert på det du gjør, med unntak av alt annet. Slike transetilstander oppstår når du ser en film som fanger din forestilling – du må gjøre dette, ellers kunne du ikke identifisere deg med karakterene og bli “involvert” i handlingen. Du går inn i selvhypnose når du leser en bok eller dagdrømmer.

Disse selvhypnosetilstandene kan lett identifiseres av forskere som transetilstander fordi forskning har vist at hjernen produserer alfa-hjernebølger. Disse hjernebølgene er også tydelige i mange former for meditasjon, og det har vist seg at i denne tilstanden kan atferd, tro, emosjonelle reaksjoner og tankeprosesser endres, erstattes eller forsterkes!

Selvhypnose er en naturlig tilstand og på grunn av mye forskning er det også en tilstand som er forutsigbar!

Ikke forveksle selvhypnose med søvn. Mange har denne misforståelsen. Selvhypnose er det motsatte av søvn. Selv om kroppen er veldig avslappet, er sinnet veldig fokusert og svært bevisst. Av disse grunner kan selvhypnose brukes til å omskolere hjernen til å tenke annerledes. Du kan omprogrammere sinnet ditt med ny atferd, eliminere vaner og til og med endre tanker og tro med selvhypnose!

Vel, du vet nå at all hypnose egentlig er selvhypnose. Alt du trenger å gjøre nå er å bevise det selv!

Leave a Reply