Ikke si dette til foreldre hvis barn har autisme

Hvis barnet ditt har autisme, er du et mål for venner, slektninger og til og med fremmede som kan gi uoppfordret råd. Du skjønner at de har gode intensjoner, men det er fortsatt en veldig sårende opplevelse. Vi har samlet en liste over vanlige feil som folk gjør. Når du snakker med foreldre hvis barn har autisme, er det noen ting du aldri bør si.

AUTISME BETYDER IKKE DØV

Du chatter med vennen din, og du merker at barnet hennes har en merkelig oppførsel. Du er nysgjerrig og spør “Hva gjør han? Gjør han det alltid?” Spørsmål som disse plasserer en forelder i en veldig vanskelig situasjon. De er også veldig skadelige for det autistiske barns selvfølelse. Barnet så kanskje ikke opp på deg, men han hørte hva du sa.

En vanlig misforståelse er at mennesker med autisme ikke forstår verden rundt seg. Ingenting kunne vært lenger fra sannheten. Personer med autisme reagerer eller reagerer kanskje ikke på typiske måter. De har kanskje ikke mye tale, men de forstår hva som blir sagt. Husk at mange av dem har akutt hørsel og kan høre hva du sier tydelig over et rom.

HANDLINGER SIER MER ENN ORD

Du står i kø i en travel butikk. Kvinnen foran deg sliter med å holde forstanden intakt. Barnet hennes løper av og skyver varer fra salgsstativene til bakken. “For et uforskammet barn” tenker du for deg selv. “Moren hans burde disiplinere ham bedre!”

Ikke dra konklusjoner ennå. Det er veldig mulig at barnet har autisme. Selv om du er fristet, ikke rull med øynene og rist på hodet i forakt med andre kunder. Denne moren møter dømmekraft i hver sving. Du vil gjøre dagen hennes hvis du smiler bredt til henne. Deretter tilbyr du å holde plassen i kø slik at hun kan omdirigere barnet sitt.

DISSIPLINNRÅD

Du besøker en venn hvis barn har autisme. Barnet hennes bygger omhyggelig et tårn, og han slår det ved et uhell. Ødelagt over feilen hans, flyr han i raseri og kaster blokkene gjennom luften. Vennen din stiller situasjonen, men du godkjenner ikke måten hun håndterer den på. Sjokkert over sønnens upassende utbrudd, tilbyr du noen velmenende råd og deler din disiplin -taktikk.

Barn med autisme reagerer ofte ikke på konvensjonelle disiplinmetoder. Denne moren håndterer mer enn du muligens kan forestille deg og har sannsynligvis prøvd alle disiplin -taktikker i boken. Hun er redd for at du skal dømme handlingene hennes. Et varmt smil og en rask endring av emne vil gjøre underverker for henne.

Til alle foreldre hvis barn har spesielle behov, roser og roser vi dere! Veien din er steinete, fylt med glede og utfordringer. Til alle andre står vi i takknemlighet. Din kjærlighet og støtte er umåtelig for foreldre og deres barn med spesielle behov. Takk for at du står ved deres side.

Leave a Reply