Komme i gang med autisme musikkterapi

Studier og anekdotiske bevis viser klart at terapi basert på musikk kan ha en betydelig innvirkning på å redusere symptomene på autisme hos barn, inkludert uønsket autistisk atferd. Musikkterapi er en form for autismebehandling basert på nøye planlagte musikalske øvelser og erfaringer. Den evalueres nøye før, under og etter hver økt, slik at den kan endres for å passe best til det individuelle behovet til det autistiske barnet. Det er mange forskjellige elementer involvert i autisme musikkterapi, inkludert:

– Hører på musikk

– Å lage musikk

– Syng med på musikk

– Flytte eller danse til musikk

– Spille musikkinstrumenter av noe slag

Denne formen for musikkterapi kan ha et bemerkelsesverdig positivt utfall når man behandler barn med forskjellige typer og nivåer av autisme. Deltakelse i denne typen terapeutisk hjelp gir barna muligheten til å bli utsatt for nøye målt og valgt, ikke-truende stimulering, siden det ikke er nødvendig med menneskelig kontakt.

Musikkterapi er gunstig, ettersom det kan skreddersys for å dekke de unike behovene til barnet basert på deres egne autismesymptomer og deres smak og preferanser. Denne evnen til å tilpasse terapien er veldig viktig ettersom alle tilfeller av autisme er forskjellige fra andre, og det som kan være veldig effektivt for ett barn, kan skape negative resultater i et annet. For å oppnå denne tilpasningen er det flere typer musikkterapi som kan brukes alene eller sammen med hverandre.

Resultatene av autisme musikkterapi er vidtrekkende og berører mange elementer i barnets liv. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, følgende:

– Sosio -emosjonell utvikling – Autistiske barn sliter ofte med (eller ignorerer) sosial kontaktinnsats fra andre mennesker. Ved å bruke musikkterapi kan barn trekkes ut av sosial tilbaketrekning gjennom sitt forhold til musikken eller et valgfritt instrument. Musikken fungerer som et mellomledd mellom barnet og menneskene rundt dem.

– Verbal og ikke -verbal kommunikasjon – Sang og dans til musikk hjelper autistiske barn til å forbedre talevokaliseringen og uttrykke seg fysisk. Mange mentale prosesser stimuleres ved å lytte til og produsere musikk, for eksempel symbolisering, konseptualisering og forståelse. Ofte synes autistiske barn det er lettere å godta andre lyder enn muntlig tale. Musikk er derfor en god overgang for å venne dem til lyder. Videre, når de spiller blåsinstrumenter og synger, blir barna mer kjent med de forskjellige delene av munnen og hvordan de kan manipuleres for tale og andre formål.

– Emosjonell oppfyllelse – Mange autistiske barn sliter med å reagere effektivt med stimuli i omgivelsene, noe som gjør det vanskelig å nyte en full følelsesmessig opplevelse. Siden flertallet av autistiske barn reagerer godt på stimulansen til musikkterapiopplevelse, kan autistiske barn nyte en fryktfri opplevelse i et fullt emosjonelt øyeblikk.

Autismemusikkterapimøter er generelt veldig fleksible, og gir barna muligheten til å lære og uttrykke seg i sitt eget tempo og til sine egne preferanser og smak, og oppnå stor emosjonell tilfredshet.

Leave a Reply