Milton H Ericksons selvhypnose og transeopplevelse

Milton H. Erickson hadde gitt oss flere sannheter om hvordan hypnoterapi er ufullstendig uten induksjon av transe. Han postulerte at uansett hvor villig et emne er med å gå i dyp trans; hvis hypnoterapeuten ikke har de nødvendige verktøyene for å starte et, er det meningsløst og anses ubrukelig. For at en hypnoterapeut skal kunne fremkalle transe, må han først kjenne igjen symptomene på å være i en translignende tilstand.

Erickson hadde vært veldig åpen med sine autohypnoseopplevelser for selvhelbredelse og smertebehandling. Et radikalt forslag som han kom med i løpet av karrieren var at det er greit å faktisk være i transe med et emne under en økt. Hans begrunnelse for denne litt uortodokse tilnærmingen stammer fra det faktum at når et individ er i transe; han vil være mer i stand til å fornemme ikke bare følelsene og tankene fra det bevisstløse, men også fra andre mennesker. Likevel vokser populariteten stadig, og mange hypnoterapeuter har innarbeidet denne ideologien i sine egne økter med fag.

Milton H. Erickson postulerte en håndfull indikatorer som identifiserer en person som i en tilstand av transe. Han foreslo også stadier der individer glir inn fra trans -induksjon til dyp hypnotisk tilstand. En avgjørende indikator på transe er aldersregresjon. Mye hypnoterapi engasjerer et emne i å gå tilbake på et bestemt stadium eller alder tidligere. Emner endrer atferd og respons tilsvarende ved å oppføre seg på samme måte som de opptrådte i det stadiet av livet.

Milton H. Erickson antydet at regresjon ikke kan utøves eller forfalskes. Spesielt når en hypnoterapeut var i stand til å etablere en pasients oppførsel basert på historie. Og det kommer til å være flaut og ydmykende å oppføre seg tåpelig eller barnslig hvis en pasient opptrer som regressert selv om han ikke er det. Dette betyr at regresjon kan utnyttes fra det bevisstløse; og kritisk oppførsel som angst, nervøsitet, ydmykelse og forlegenhet kan aldri utøves, siden disse bare blir gjenkjent og utført i det ubevisste sinnet. En annen indikator er anestesi, en tilstand av tapssensasjon på grunn av et skifte fra bevisst funksjon til introspeksjon. Dette kan tilskrives en avslapningstilstand som transe fremkaller under hypnose. Personen vil nå få mer fokus på det ubevisste i stedet for de ytre stimuliene rundt ham. Anestesi betyr ikke desorientering med tid og sted. Det utsetter bare pasienten for å begrense fokuset til forslagene fra hypnotisørene og de respektive endringene han vil gjøre gjennom den bevisstløse.

I følge Milton H. Erickson, den siste indikatoren er katalepsi; en tilstand der en persons følelser blir suspendert, muskelstivhet er tilstede og fast holdning vises. Dette skjer når en person er i dyp transe, og er mer sannsynlig å godta forslag for å endre atferdsresponser. Katalepsi er noe som kan manipuleres gjennom forslag. Hypnotisører kan foreslå en person å legge ned en hånd som svever i luften, eller som en pasient for å lukke øynene eller åpne dem.

Et sett med spørsmål bør være for at en hypnotisør skal gå videre fra avslapning til dyp trans. Disse spørsmålene er mønstret i henhold til tilstanden som en pasient er i. Suksessfulle forslag bør være basert på om en person vil godta eller avvise påvirkningen fra hypnoterapeuten. Det skal huskes at utøvere skal jobbe med motstanden og ikke jobbe mot dem, så fremskritt med å utdype transen ville ikke bli forstyrret.

I følge Milton H. Erickson er nøkkelen til raske hypnotiske induksjoner å jobbe med pasientene, og ikke omvendt. Fleksibilitet med forslag er et must for at transformasjon skal skje i et raskt tempo, men vær også oppmerksom på at det er viktigere å jobbe i pasientens tempo for å høste lovende resultater.

Leave a Reply