Selvhypnose Fordeler og begrensninger

Det har vært mye snakk i det siste om selvhypnose. Før vi går inn på hva det kan og ikke kan gjøre for oss, la oss snakke om hva selvhypnose er.

Hvis du noen gang har vært hos en hypnoterapeut, kan det hende at de har fortalt deg at all hypnose er selvhypnose. Dette er i hovedsak sant. Dette betyr at ingen kan få deg til å gå inn i hypnose uten ditt samtykke eller samarbeid. Mediene og scenehypnotiserne har fått mange av oss til å tro at hypnose er en unaturlig tilstand som kan pålegges oss av de med sinnskontroll.

Ingenting kunne vært lenger fra sannheten. Hypnose er en naturlig sinnstilstand som vi alle går inn på flere ganger om dagen. Hver gang oppmerksomheten din er så fokusert at du ikke er klar over hva som skjer rundt deg, er du i en hypnotisk tilstand. Uansett om det er å se på TV eller lese eller spille, er vi i en tilstand av hypnose når vi glir ut av nåtiden og inn i tankene våre og hvor oppmerksomheten er rettet.

Det er andre tider også når vi går inn i en lett hypnotisk tilstand. For eksempel når vi blir kalt inn på kontoret, er vi i en meget antydelig tilstand. Når vi er i en stor mengde på en konsert eller et annet arrangement, er vi i en lett tilstand av hypnose. Dette er bare noen få eksempler på når vi er i hypnose i vårt vanlige daglige liv.

Fra disse eksemplene kan vi samle at hypnose er en sinnstilstand der vi er fokusert på annet enn det som skjer rett foran oss, eller at vi er så fokusert på det som er foran oss at vi mister bevisstheten om alt annet. Det er en tilstand hvor vi er forslagbare, noe som betyr at vi kan internalisere informasjon og gjøre den til en del av vår virkelighet eller trossystem. Et eksempel på dette er når vi ser en film og gråter til slutt. Selv om hendelsene ikke skjedde med oss, er vi så engasjerte at vi opplever følelsene som om det skjedde med oss.

Selvfølgelig, når vi snakker om selvhypnose i terapeutisk forstand, snakker vi ikke om disse erfaringene. Vi snakker om en bevisst prosess der vi tar oppmerksomheten bort fra våre nåværende omgivelser og setter oss i en endret sinnstilstand for et bestemt formål.

Så hvordan gjør vi selvhypnose?

Det er like mange måter å gjøre selvhypnose som det er mennesker, men for denne skrivingen vil jeg beskrive en enkel, men effektiv måte som alle kan gjøre.

Det første du vil gjøre er å finne et rolig sted hvor du ikke vil bli forstyrret. Gi deg selv en god halvtime. Slå av telefonen og be barna om å være stille og underholde seg selv for denne gangen. I en nødssituasjon vet du imidlertid at du lett vil bli vekket og gå tilbake til normal våken bevissthet, uten problemer.

Bli komfortabel, enten du sitter eller ligger. Du kan ha myk musikk i bakgrunnen hvis du vil. Det er flere innspillinger av meditativ musikk som er perfekte for selvhypnose. Noen mennesker bruker musikken til å ta dem dypere i avslapning.

Fokuser nå på pusten din. Se pusten din gå inn og ut av nesen din. Føl luften som kommer inn i kroppen din. Se magen stige og falle. Ofte er pusteøvelsen ledsaget av tanken “Pust inn avslapning og ro og pust vår spenning og stress.”

Du kan også bruke avslapning for å bringe deg ned i en avslappet tilstand med dyp ro og ro. Tenk deg at musklene rundt øynene dine begynner å slappe av og slappe. Ta deretter den følelsen til toppen av hodet ditt. Føl alle musklene i hodet, ansiktet og halsen slippe deg helt og slappe av. Bruk denne teknikken til å gå helt ned i hele kroppen, slappe av og berolige helt ned.

Bruk ord i tankene som “dypere og dypere i avslapning” “gå helt ned” “rolig fredelig avslapning” etc., mens du puster og kjenner all spenningen beveger seg ut av musklene.

Å telle bakover er en annen utmerket måte å ta deg dypere inn i avslapning. “10 går ned, … 9 dobbelt så avslappet som før, … 8 går fortsatt ned … etc.”

Du kan begynne å føle en fysisk følelse som flytende eller kriblende eller nummenhet. Du kan merke en endring i temperaturen, enten oppvarming eller nedkjøling. Alle har en unik opplevelse når de går inn i hypnose. Vær oppmerksom på sansene dine og se hvordan du vil oppleve hypnose.

På dette tidspunktet vil mange spørre: “Hva er forskjellen mellom selvhypnose og meditasjon?”

Meditasjon er en praksis for å rense tankene dine. Hypnose er lik ved at du kan slappe av og se pusten din, men det er der likhetene slutter. Hypnose har en bestemt intensjon knyttet til det, så i stedet for å være tydelig er sinnet ditt spesielt aktivt, men på en annen måte enn din normale bevissthetstilstand.

Du vil gå inn i hypnose med en intensjon. Hvis grunnen til at du bruker hypnose for eksempel er for å lindre stress, kan du tenke på at jeg er rolig og avslappet hele dagen. Jeg føler spenningen gli ut av fingrene og tærne. “Du kan gjenta dette flere ganger og faktisk visualisere eller forestille deg spenningen som forlater kroppen din gjennom fingre og tær. Det kan virke som statisk elektrisitet eller du kan se sinte nisser marsjere ut av endene på føttene.

Fantasi spiller en stor rolle i hypnose. Visualisering eller forestilling av utfallet du ønsker, bidrar til å implantere ideen i ditt underbevissthet. Når ideen er i ditt underbevissthet, blir den en del av ditt daglige liv.

Underbevisstheten kjenner ikke forskjellen mellom virkelighet og fantasi. Når du visualiserer eller forestiller deg noe nok, vil ditt underbevissthet innlemme det i livet ditt. Når du går inn i selvhypnose med et bestemt formål i tankene og gjentar den intensjonen, blir den en del av deg.

Du vil legge merke til at du har en tilsynsmann når du er i hypnose. Dette er en del av tankene dine som alltid har kontroll. Dette er den delen av tankene dine som vil gjenta intensjonen. Det vil også bringe deg ut av hypnose til avtalt tid.

For å komme ut av hypnose, si til deg selv: “Jeg vil nå telle fra en til fem, og på tellingen av fem vil jeg åpne øynene og gå tilbake til normal våken bevissthet.” Teller nå … “En, kommer sakte opp …, to, føler meg uthvilt og uthvilt og energisk …, tre, kjenner kroppen min tilbake i rommet …, fire, husker alt det fordelaktige jeg har sagt til mitt underbevissthet i dag …, fem, helt opp, øynene åpne. “

Strekk ut og ta et øyeblikk for å gå tilbake til din normale bevissthet. Husk at når du gir deg selv et forslag om å gjenta det et par ganger for å virkelig få det inn i tankene dine. Dette kalles sammensetning. Jo mer du sier det, jo mer blir det der inne og jo bedre tar det tak. Det kan ta noen ganger og noen dager eller uker å se endringene i livet ditt, men de vil komme hvis du gjør denne prosedyren som beskrevet.
Nå kan jeg høre deg spørre, “hvis jeg kan gjøre alt dette alene, hvorfor skulle jeg gå til en hypnoterapeut?”

Flott spørsmål. Her er svaret:

Tittelen på denne artikkelen er “Fordeler og begrensninger ved selvhypnose”. Ordet hypnose og hypnoterapeut har en stor forskjell. Den ene er en sinnstilstand og den ene er terapi.

Du kan gjøre mye godt med selvhypnose. Du kan redusere blodtrykket hvis du ønsker det. Du kan lindre stress eller forbedre søvnmønstrene dine. Du kan forbedre studievanene dine. Det er mange ting du kan gjøre med selvhypnose. Men det er en veldig viktig ting du ikke kan gjøre med selvhypnose, og det er terapi.

Forskjellen mellom en hypnotisør og en hypnoterapeut er terapien. En hypnoterapeut bruker terapeutiske verktøy mens klienten er i en tilstand av hypnose for å gjøre endringer i deres liv. Hypnoterapi er et samarbeid mellom hypnoterapeuten og klienten. Det er ikke mulig for noen i hypnose å stille spørsmål og grave dypere og bruke verktøyene som er nødvendige for å finne roten til et problem eller engasjere seg med sitt indre barn på en terapeutisk måte. For disse effektene er det nødvendig å ha en hypnoterapeut å jobbe med.

Selvhypnose er svært gunstig for stressreduksjon og andre relaterte problemer. For en terapeutisk opplevelse er det viktig å ha en hypnoterapeut å jobbe med for å komme til roten til et problem og finne løsninger.

Når du leter etter en hypnoterapeut, kan du finne noen du føler deg komfortabel med. Sørg for at de har opplæring til å gjøre jobben. Hvis mulig, sjekk legitimasjonen deres. Hypnoterapi er ikke regulert av noen statlig etat, så hvem som helst kan henge en singel og kalle seg hypnoterapeut. Sørg for at personen du har å gjøre med er skikkelig opplært og profesjonell i forretningspraksis. Det er bedre å ta deg god tid til å velge riktig hypnoterapeut på forhånd enn du finner ut senere at du gjorde en feil.

Start med selvhypnose og få en følelse av hvordan det er og hva det kan gjøre for deg, og gå deretter og finn den rette hypnoterapeuten for deg.

Leave a Reply