Selvhypnose – Fraksjonens subtile hemmelighet

En av de minst anvendte hemmelighetene for selvhypnose er prinsippet om fraksjonering.

Hva er fraksjonering?

Fraksjonering er prosessen med å bevege seg inn og ut av en opplevelse for å gå dypere inn i opplevelsen.

De fleste fysiske trenere vet at elevene skal gå inn i en strekning, så komme ut igjen og deretter gå litt dypere inn i strekningen. I mange klasser (karate, yoga, etc.) gjøres dette minst 3 ganger for å hjelpe eleven til å synke dypere ned i strekningen.

Å strekke sinnet og følelsene dine fungerer på en lignende måte, men i dette området trenger du ikke å være bekymret for fysiske begrensninger. Du kan bruke fraksjonering til å strekke deg mentalt og følelsesmessig så langt du vil.

Hvorfor lære fraksjonering?

Hvis du vil øke avslapning, fokus, emosjonell intelligens eller noen egenskap, tro, holdning, etc. som er basert på tankene dine eller følelsene dine … er en av de raskeste, enkleste og sikreste måtene med fraksjonering.

Hvis du virkelig vil åpne opp og utvide opplevelsesområdet, er fraksjonering en av de beste måtene å gjøre det på.

Hvordan kan du begynne å øve fraksjonering akkurat nå?

Fraksjonering kan utføres med praktisk talt alle følelser eller sinn-kroppstilstand, men det er lett (og svært nyttig) å starte med avslapning. Dyp avslapning føles bra, og det gir også et kraftig nivå av klarhet.

  1. Finn et rolig sted hvor du kan sitte og slappe av fredelig.
  2. Lukk øynene … ta dype, sakte åndedrag … og fokuser på avslapningen i hele kroppen. Hell forsiktig all bevissthet i følelsene av avslapning. Nyt avslapningen. Si til deg selv: “Hver gang jeg går i en tilstand av avslapning, kan jeg gå enda dypere enn jeg gikk sist.”
  3. Nå åpner du øynene og forestiller deg at du går ut av staten et øyeblikk … forestill deg selv at du går tilbake fra den dype avslapningen … tenk deg at du observerer den dype avslapningen og legger merke til hvor dypt det er fra et 3. persons perspektiv.
  4. Lukk nå øynene igjen og gå enda dypere tilbake i avslapningen mens du puster dypt og sakte. Legg merke til hvor mye dypere du nå kan gå i motsetning til første gang. Minn deg selv på at hver gang du går i en avslappende tilstand, kan du gå enda dypere enn du gikk før.
  5. Gjenta dette så mange ganger du vil. Du kan bruke bare noen få sekunder eller flere minutter på å synke ned i avslapning hver gang du går inn, komme ut igjen og deretter gå litt dypere tilbake.

Det er nesten uendelige måter du kan øve fraksjonering hver dag. Alt du trenger å gjøre er å identifisere sinnstilstanden (eller troen, holdningen, følelsene osv.) Som du ønsker å kunne oppleve dypere, og deretter trene på å gå inn og ut av den. Når du gjør det, legg merke til hvordan du går litt dypere hver gang.

Leave a Reply