Selvhypnose over meditasjon og hvorfor

Folk spør ofte om meditasjon er det samme som selvhypnose eller om det ene kan føre til det andre, eller om meditasjon kan erstatte selvhypnose og svaret er veldig enkelt. Ja og nei, så for å klargjøre, går vi til en definisjon av både meditasjon og selvhypnose.

Meditasjon (passiv) er en mental disiplin der man prøver å komme seg utover det betingede, “tenkende” sinnet i en dypere tilstand av avslapning eller bevissthet. Meditasjon innebærer ofte å rette oppmerksomheten mot et enkelt referansepunkt. Den meditative prosessen kan legge vekt på forskjellige mål-fra oppnåelse av en høyere bevissthetstilstand, til større fokus, kreativitet eller selvbevissthet, eller bare en mer avslappet og fredelig sinnstilstand.*Passiv meditasjon er standarden; tøm tankene dine en slags meditativ prosess.

Selvhypnose er en mental disiplin der man prøver å komme seg utover det betingede, “tenkende” (bevisste) sinnet i en dypere tilstand av avslapning eller bevissthet for å kunne implantere “Bekreftelser” eller “Forslag” direkte i sub -bevissthet Selvhypnose innebærer ofte å vende oppmerksomheten til et enkelt referansepunkt mens du slapper av forskjellige deler av kroppen til det punktet hvor den avslappende følelsen er slik at sinnet kan fokusere på de “bekreftelsene” eller forslagene “gitt. Hypnoseprosessen kan legge vekt på forskjellige mål-fra oppnåelse av en høyere bevissthetstilstand, til større fokus, kreativitet eller selvbevissthet, eller bare en mer avslappet og fredelig sinnstilstand, avhengig av forslagene som er gitt.

Nå kan jeg forstå hvordan dette kan være forvirrende, da det høres likt ut! Vel, på en måte handler det om å fokusere tankene dine på en bestemt ting, de gir begge gode resultater og kan være det beste for deg å håndtere stresset og nervøse spenninger som blant annet forårsaker ryggsmerter. Den eneste virkelige forskjellen er at den selvhypnotiske prosessen handler om intensjon og bekreftelser (eller forslag) som legges i det underbevisste sinnet og at den passive meditasjonen handler om intensjon. Å forklare litt mer passiv meditasjon er ganske enkelt å sette seg selv i tilstanden og la intensjonen gjøre jobben (dvs. hvis det er for helbredelse at du mediterer, vet tankene dine det og tar kunnskapen med seg gjennom de forskjellige dybdenivåene av meditasjon og avslapning og gjør “Intent” kjent for ditt underbevisste sinn og hjelper deg med å helbrede) Selvhypnose bærer også “Intent” ned i tankene dine, forskjellen er at når du får tilgang til nivåene i ditt underbevisste sinn, begynner du å gi deg selv “bekreftelsene” (eller forslagene) (dvs. jeg er sunnere og bedre hver dag) eller min personlige favoritt av Émile Coué “Hver dag, på alle måter, blir jeg bedre og bedre” og ved å følge en av lovene i Forslag og ved å bruke gjentagelse hva du gjør er å virkelig spikre det inn i tankene dine på toppen av “Intent”, noe som gjør det enda sterkere enn bare passiv meditasjon ettersom det gir tankene dine mer å jobbe med.

Noen typer meditasjon anses nå å være aktive og inkluderer auto-forslag og er faktisk selvhypnose og fungerer selvsagt på flere nivåer enn passiv meditasjon det samme som hetero-hypnose (Hypnose guidet av en sertifisert hypnotisør jobber på flere nivåer Selv- Hypnose)

Selvhypnose og meditasjon er kraftige verktøy som kan bidra til å redusere stress og forbedre ytelsen på mange områder av livet ditt og kan hjelpe deg med å forbedre livet ditt. Disse verktøyene kan hjelpe deg med å oppnå målene dine og forbedre effektiviteten til hypnose og målsetting.

*Hetero-hypnose eller hypnose av en hypnotisør styres av noen andre som deretter kan forme verktøyet etter dine behov basert på observasjon utad, i stedet for at du prøver å forme deg til verktøyet. Slik kan du få mest mulig ut av hypnose.

Selvhypnose bør aldri være det eneste instrumentet når du skal håndtere problemer som depresjon eller selvmordstanker. Den riktige helsespesialisten bør konsulteres, og du bør spørre om du kan bruke selvhypnose til å håndtere problemet, da det noen ganger kan være skadelig når det brukes feil og kan til og med gi noen problemer fokus i tankene dine. Hvis en psykolog eller psykiater anbefaler bruk av hypnoterapi, søk hjelp fra en utdannet profesjonell hypnoterapeut i stedet for å gå inn alene.

Leave a Reply