Smertestillende midler under graviditet forårsaker autisme hos nyfødte

Nye studier viser at det er en betydelig sammenheng mellom acetaminophen og autisme, samt ADHD. Autisme er en hjernesykdom og smertestillende midler kan påvirke gravide og deres nyfødte.

Forskere samlet helsedataene til 73000 mor-baby-par fra Europa. Universitetet i Barcelona forskere gjennomførte denne studien med tanke på tidligere studier som støttet den samme konklusjonen. Disse ekspertene oppdaget hvordan acetaminophen påvirket ufødte babyer med autisme mer enn de som ikke ble utsatt for dette stoffet. Studien fant at 19 % av fostrene viste autisme, mens 21 % viste symptomer som ADHD (oppmerksomhetsunderskudd/hyperaktivitetsforstyrrelse) som små barn.

Hva er Acetaminophen Drug?

Det vanlige navnet på dette stoffet er paracetamol og rundt 52 ​​millioner mennesker i USA tar acetaminophen. Videre inneholder rundt 600 medisiner paracetamol, et reseptfritt, samt foreskrevet smertestillende middel.

Forskning viser at rundt 46% til 56% av gravide spiser acetaminophen. Leger anser dette stoffet som veldig trygt for både foster og mor, men denne studien er veldig sjokkerende. Nå oppstår et spørsmål om hvordan leger skal behandle en gravid kvinnes feber eller smerte?

Ifølge Jordi Sunyer, som er medforfatter av denne studien, “er paracetamol et trygt antiinflammatorisk legemiddel under graviditet, men bivirkningene er alarmerende”. Samtidig sa hun at “acetaminophen kan forhindre en gravid kvinne i andre helserisiko knyttet til feber. Så kvinner kan ikke slutte å ta dette stoffet.”

Noen tidligere studier avslørte at acetaminophen kan komme inn i kroppen til det ufødte gjennom en vegg som kalles morkaken, som er en beskyttende barriere laget av mobilvev som beskytter fostrets sirkulasjonssystem. Men når stoffet kommer inn i fosterets kropp, påvirker det sirkulasjonen av hormoner, noe som resulterer i dårlig utvikling. Toppforskningseksperten, Silvia Alemany, uttalte at resultatet av denne studien er relevant for tidligere studier.

En kombinasjon av tidligere og nyere studier på gravide viser at smertestillende midler som acetaminophen kan forårsake autisme hos nyfødte. Forskere sier at stoffet kommer inn i fosterets kropp gjennom en tynn vegg og kan forårsake autisme i en tidlig alder. Noen ganger dukker sykdommen imidlertid opp senere i voksen alder. Samtidig er paracetamol den eneste smertestillende medisinen som leger finner trygge under svangerskapet, så kvinner kan ikke stoppe det. Men kvinner bør prøve å unngå medisiner under svangerskapet. Autisme kan ikke helbredes; symptomene kan imidlertid reduseres gjennom behandlinger, inkludert terapi. Enkelte støtteprogrammer hjelper også et barn med autisme.

Leave a Reply