Topp 9 tegn på at barnet ditt kan ha autisme

Her er noen tegn som kan indikere at barnet ditt er på spektret allerede i seks måneders alder. Tegn og symptomer vil variere, det samme kan alvorlighetsgraden av symptomene. Sørg for å overvåke barnets utvikling, og kontakt legen din hvis noe bekymrer deg. Det er nødvendig å merke seg at autisme hos spedbarn gjenkjennes av mangel på normal oppførsel, i stedet for tilstedeværelse av merkelig oppførsel.

1. FORSINKET MOTORUTVIKLING

Utviklingsforsinkelse mistenkes vanligvis hos noen babyer like etter fødselen på grunn av uvanlig muskeltonus og matingsproblemer. Noen babyer kan ikke krype normalt eller kan lære å gå veldig sent. Hos andre barn mistenkes utviklingsforsinkelse mye senere når atferds- og læringsvansker kommer frem. Utviklingsforsinkelse kan manifestere seg i følgende former:
• Et barn virker veldig diskett
• Musklene ser veldig stramme ut, beina holdes stive med liten eller ingen bevegelse
• Problemer med å holde hodet oppe
• Manglende evne til å rullere med 6 måneder
• Manglende evne til å sitte på gulvet uten støtte i 8 måneder
• Manglende gjennomgang med 12 måneder
• Unnlatelse av å gå selvstendig med 18 måneder

2. REPETITIVE ADFARE

Sitter eller står barnet ditt i uvanlige stillinger? Vil barnet ditt engasjere seg i repeterende atferd som å stive hendene, armene eller bena? Viser de uvanlige kroppsbevegelser som å rotere hendene på håndleddene hans?

3. Mangel på spising

Gjør barnet ditt tegn til objekter eller mennesker for å kommunisere? Vifter barnet med hånden, peker eller strekker seg etter ting? Dette er en milepæl som vanligvis er nådd av 9 eller 10 måneder gammel.

4. Søker OPPMERKSOMHET ofte

Starter barnet ditt kos eller lager lyder for å få oppmerksomheten din? Rekker barnet seg mot deg for å bli hentet? Å ha uinteresse i å søke en kjæres oppmerksomhet eller tilknytning er et tegn på at babyen din til slutt kan ha et problem knyttet til andre, noe som kan være en kamp for de på spekteret når de vokser opp.

5. DÅRLIG ØYEKONTAKT

Har barnet begrenset øyekontakt med deg og andre kjære? Følger de gjenstander visuelt? Når babyen vokser, er en tidlig indikator på at de står overfor alvorlig mangel på øyekontakt, da det er en form for kommunikasjon og forståelse.

6. ANSVAR FOR NAVN

Reagerer babyen ikke på navnet hans fra 6 til 12 måneder? Foreldre som kan finne dette hos barnet sitt, er ofte bekymret for at det kan være hørselstap og ikke er klar over at det kan være et tegn på autisme. Hvis du finner denne typen oppførsel hos barnet ditt, må du overvåke tegnene og kontakte lege.

7. FORSINKELSE I BABBLING & COOING

Gjør barnet ditt “babysnakk” og babler eller snakker? Vil de gjøre det ofte? Babyen din bør vanligvis nå denne milepælen med 12 måneder.

8. Sjelden etterligning av sosiale tap

Noen av de sjeldne imitasjonene av sosiale signaler er gjort barnet ditt etterligner lyder og bevegelser fra andre? Vil de dele uttrykk frem og tilbake? Sjelden hån av lyder, latter, smil og ansiktsuttrykk av 9 måneder eldre er en tidlig indikator på autisme.

9. Mangel på smil

Smiler barnet ditt tilbake til deg når du gir dem et varmt, gledelig smil? Smiler barnet ditt alene? I en alder av 6 måneder bør barnet ditt gi deg store smil eller glade uttrykk.

Leave a Reply